Twentsche Courant Tubantia

Artikel voor de Twentsche Courant Tubantia

Nijverdalse Amy finaliste Junior Songfestival

DOOR KIMBERLY KUIPERS

‘Heart is going boom boom’. Zo heet het liedje waarmee Amy van der Wel in de halve finale van het AVRO Junior Songfestival staat. “Het gaat over een meisje dat tot over haar oren verliefd is op een jongen, die haar hart sneller laat kloppen”.

De Nijverdalse Amy deed voor de vierde keer auditie voor het Junior Songfestival. Nooit kwam ze verder dan de regionale audities. Dit jaar stuurde ze drie nummers in, twee solo’s en een duo met een vriendin. De nummers schreef ze zelf en tot haar grote verbazing gingen ze alle drie door. Uiteindelijk koos de jury voor het solonummer ‘Heart is going boom boom’.

Het nummer is niet gebaseerd op de realiteit. “Er was niemand als inspiratie”, vertelt de vijftienjarige lachend over haar liefdesliedje. “Ik had een lied in mijn hoofd en toen heb ik daar tekst bij bedacht. Het was niet zozeer dat ik van iets of iemand inspiratie heb gekregen”.

Afgelopen jaar deed ze nog mee aan The Voice Kids, de jongerenversie van The Voice of Holland. Daar kwam ze niet verder dan de Battles. “Toen ik klaar was met The Voice wilde ik graag iets nieuws doen. Ik vond het sowieso een goede ervaring bij het songfestival en het is mijn laatste jaar dat ik mee kan doen, dus ik dacht: nog één keertje”. Een goede zet, blijkt nu.

Of ze het Junior Songfestival kan winnen weet ze niet, omdat de concurrentie groot is. “Ik heb een apart liedje en dat kan goed en slecht uitpakken. Het kan natuurlijk zijn dat sommige mensen het helemaal niet leuk vinden. Ook weet ik niet of het internationaal genoeg is, maar ik ga wel heel erg mijn best doen”, vertelt ze. Mainstreet ziet Amy als haar grootste concurrent. De boyband bestaat uit vier jongens en is, vooral bij meisjes, erg populair.

De muzikaliteit heeft de Nijverdalse niet van een vreemde. Haar moeder zingt in een koor en ook haar vader en opa zijn erg muzikaal. Vanaf haar achtste volgt Amy al zanglessen. “Maar ze zong al voor ze kon praten”, zegt haar moeder, Sabine van der Wel.

In de toekomst hoopt Amy net zo groot te worden als haar idool Christina Aguilera. “Maar als het met zingen niet lukt, wil ik graag zanglerares worden”.

Op 22 en 29 september zullen de halve finales plaatsvinden. De kandidaten worden dan onderverdeeld in twee groepen. Daaruit zullen twee finalisten voortkomen, die op 6 oktober met elkaar de strijd aangaan voor de eerste plaats.

Advertenties